Het Video- en Foto team - QuickBoys.TV
QuickBoys.TV is inmiddels een begrip in de amateurvoetbalwereld. Als eerste amateurvereniging werd begonnen met vastlegging van de wekelijkse verrichtingen van de hoofdmacht van Quick Boys inclusief voor- en nabeschouwingen.

Het team heeft zichzelf primair ten doel gesteld om zo veel mogelijk beeld- en geluidsmateriaal over Quick Boys en Quick Boys gerelateerde zaken te verzamelen en te publiceren. Naast beeldmateriaal van derden worden er gedurende het seizoen eigen wedstrijdbeelden evenals voor- en nabeschouwingen op de diverse wedstrijden gepubliceerd.

Stukje uit de nog zo jonge historie
Het is alweer drie jaar geleden dat een aantal fanatieke vrijwilligers QuickBoys.TV hebben opgericht.
Alex Kulk, Cees Zwanenburg, Marco van der Meij en John van der Plas zijn de grondleggers van de multimedia website van Quick Boys. Vier mensen die er veel tijd in hebben gestoken om QuickBoys.TV tot een succes te maken. Wat begon met een team van vier, is inmiddels uitgegroeid tot een complete MultiMedia Commissie van ongeveer twintig mensen. Deze commissie bestaat inmiddels uit drie teams, waarvan Quick Boys tv er eentje is, met de officiële naam video- en fototeam.

Kijkend naar de nog korte historie van QuickBoys.TV is er al veel gebeurd en veranderd.
Wat begon met wedstrijdfragmenten opgenomen met een simpele privécamera is uitgegroeid tot een professionele samenvatting. Professionals zoals Willem van Zuylen hebben er met hun advies voor gezorgd dat de samenvattingen en reportages nog beter werden. Met een inmiddels semiprofessionele videocamera werd aan het einde van seizoen 2006/2007 interviews gemaakt en online gezet op de website.
De website werd compleet door de voor- en nabeschouwingen in de vorm van interviews. In een special is het gouden trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der werff aan de tand gevoeld. Rond de trainingen van het Nederlands elftal zijn diverse bekende Nederlanders geïnterviewd, zoals Danny Koevermans, Tom Egberts, Hans Kraaij jr. en natuurlijk trouwe QuickBoys.TV kijker Dirk Kuijt.

Vorig seizoen werden alle kijkcijfers gebroken. Door de goede prestaties in de nationale beker van Quick Boys werd QuickBoys.TV ook landelijk bekend. Na de overwinning op Jong Heerenveen stemde iedereen een dag later af op de website om de sfeerreportage te bekijken. Dit is overigens nog steeds het best bekeken filmpje ooit. Vooral de uitspraak van Michael Ros ”Voetbal is oorlog” werd bij het Quick Boys publiek goed ontvangen.
Vervolgens stond de kwartfinale tegen eredivisionist NAC Breda op het programma. Er waren vele cameraploegen aanwezig op Nieuw-Zuid, waaronder RTL inclusief de sterren van RTL: Wilfred Genee, Barbara Barend, Leo Driessen en Willem van Hanegem.
Twee uur voor aanvang vraagt verslaggever Niels van Duyvenbode van QuickBoys.TV aan Willem van Hanegem of hij misschien even tijd heeft voor een interview. “Nee, waarom”, bromt hij. Barbara Barend die naast Willem zit wordt daarna gevraagd, zij wil er wel tijd voor maken. Niels druipt enigszins teleurgesteld af vanwege Willem en zegt tegen zijn cameraman: “…. dan maar Barbara”. Echter, hij had niet gezien dat zij al achter hem liep. Een scherpe opmerking van Barbara was zijn loon.
Vervolgens arriveren de spelers van NAC en worden er diverse spelers geïnterviewd. Anthony Lurling en Patrick Zwaanswijk vertellen hoe belangrijk deze kwartfinale voor hen is. Ook de spanning bij de Quick Boys spelers is goed te zien. Na de met 0-3 verloren kwartfinale genieten Presentator Wilfred Genee en zijn analist Willem van Hanegem na.
Toch proberen we het nog één keer bij Willem maar hij heeft er gewoon geen zin in. Na de uitzending van RTL proberen we het bij Genee. Nog nagenietend van de ambiance heeft hij wel even tijd. Het bleek later een hilarisch interview, omdat het onder andere over zijn haarlak en de modebewuste jas van Johan Derksen ging. Dit interview zal later te zien zijn, deze heeft nog niet online gestaan.
Wanneer het team van QuickBoys.TV een uitwedstrijd bezoekt wordt men doorgaans hartelijk ontvangen. Vaak is al een plaats op een stellage of op de tribune ingeruimd, compleet met stroompunt. Dit geeft de waardering aan die het team op vele manieren ervaart.

Kortom in drie jaar tijd hebben de vrijwilligers van de MultiMedia Commissie veel meegemaakt als trotse makers van QuickBoys.TV en hopen er nog vele mooie jaren aan vast te plakken.
Wilt u eens een wedstrijd uit een ander standpunt bekijken, meldt u dan aan als vrijwilliger bij QuickBoys.TV. Zie daarvoor de vacature pagina


Terug
Copyright 2005 - 2019 Quick Boys TV || Powered by Webteam, Dune Pebbler & Bizway || Disclaimer