Terugblik door de voorzitter
Negentig jaar geleden kreeg een zevental vrienden het idee om een voetbalclub op te richten onder de naam Quick, enkele jaren later gewijzigd in Quick Boys. Zij konden toen onmogelijk bevroeden dat deze club in 2010 nog steeds zou bestaan. Het ledental is inmiddels gegroeid tot boven de 2200, er zijn meer dan 400 vrijwilligers en het aantal teams bedraagt op dit moment meer dan honderd!

Begonnen werd op een wantveld in de Zuidduinen, zonder kleedkamers en met één bal. Nu maken wij gebruik van het enkele honderden meters verder gelegen complex Nieuw-Zuid, dat nog steeds in de Zuidduinen ligt.

Ik heb ter voorbereiding de jubileumboeken die uitkwamen ter gelegenheid van het 50- en 75-jarig bestaan van onze club uit mijn boekenkast gehaald. Daaruit komt naar voren dat er iets was dat al die jaren gebleven is, namelijk het gevoel van vriendschap rond het spelletje voetbal. Natuurlijk waren er ook regelmatig problemen, ruzies, financiële rampen, grote accommodatieproblemen, maar uiteindelijk overwon de club de problemen door die sfeer van vriendschap. Vriendschap en inzet die ons veel successen hebben gebracht! Negentien keer werd ons eerste elftal afdelingskampioen, tien keer zaterdagkampioen en zelfs twee keer algemeen amateurkampioen. Vooral dat laatste is maar weinig andere clubs gegeven...

Daarnaast waren er ook veel successen voor de andere selectieteams, denk maar eens aan al die kampioenschappen van het tweede elftal. Als succes tel ik ook mee het feit dat duizenden, ja tienduizenden bij onze club veel plezier aan dat voetbal hebben beleefd. Als speler en als toeschouwer. Quick Boys is een begrip in Nederland en is daarbij toonaangevend. Tegelijkertijd is er bij ons sprake van Katwijkse nuchterheid en een gevoel van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Zo’n club zijn we al 90 jaar en zo moeten we blijven.

Het huidige bestuur wil de traditie voortzetten van vriendschap, prestatie en plezier. Natuurlijk komen we telkens weer grote problemen en tegenslagen tegen, maar als het al negentig jaar gelukt is om die te overwinnen, dan moet het dit keer ook lukken. Met ieders steun en vriendschap.

We maken ons op om het jubileum feestelijk te gaan vieren en als toetje op de festiviteiten het seizoen succesvol af te sluiten.

Huug van Duijn

Terug
Copyright 2005 - 2019 Quick Boys TV || Powered by Webteam, Dune Pebbler & Bizway || Disclaimer